Tarm Udviklingsforum

FDB Furniture Station


Økonomi- og erhvervsudvalget har bevilliget 250.000 kroner til FDB Furniture Station projektet. Pengene skal bruges som igangsættelsestilskud.

Læs mere på Dagbladet

FDB Furniture Station

Den gamle stationsbygning i Tarm sender med sin dårlige stand, graffiti og skodder for vinduerne et rigtig grimt signal om forladthed og udkant – desværre det første syn, der møder togpassagerer, som ankommer til vores by. En frivillig arbejdsgruppe under Tarm Udviklingsforum kæmper derfor for at søsætte projekt “FDB Furniture Station” i station og pakhus.

Byens “Stolefabrik”, som lå lige overfor stationen, var rammen om en stolt epoke i Tarms, og faktisk også i hele Danmarks, møbelhistorie: Fortællingen om FDB møbler med designklassikere fra store danske arkitekter som Børge Mogensen, Poul M. Volther, Ejvind A. Johansson, Jørgen Bækmark m.fl.

Med projektet ønsker arbejdsgruppen at udnytte det stedbundne potentiale som FDB møbelhistorien udgør, samtidig med, at man får sat den prominente stationsbygning i stand og får budt gæster og potentielle tilflyttere pænt velkommen. Vi ønsker, at gentænke og lade FDB Furniture Station huse en nyskabende cocktail af både FORTID, NUTID og FREMTID: den historiske fortælling, udstilling af tegninger, fotos, prototyper, udtalelser fra ansatte, gamle FDB møbler såvel som ny-produktioner, som kan bestilles via. touch screen, mulighed for afholdelse af events som fx speak-ups, samtalesaloner, workshops og udstillinger med bl.a. fremtidens arkitekter og møbeldesignere.