Tarm Udviklingsforum

Furniture Station


Tarm Stole – & Møbelfabrik var rammen om en stolt epoke i byens historie og faktisk også i hele Danmarks møbelhistorie; nemlig fortællingen om FDB møbler med designklassikere fra store danske arkitekter som Børge Mogensen, Poul M. Volther, Ejvind A. Johansson, Jørgen Bækmark m.fl.

FDB Furniture Station

FDB markedsførte sine møbler under devisen “En lys og lykkelig fremtid” og en arbejdsgruppe under Tarm Udviklingsforum forsøger nu, at give fortællingen en sådan fremtid med oprettelse af ”FDB Furniture Station” i det gamle pakhus og stationsbygning, hvorfra møblerne i tidernes morgen blev distribueret ud.

Stationen er i sig selv en del af FDB historien, men området har desværre alt for længe fået lov til at ligge faldefærdigt hen.

Ønsket er, at istandsætte bygningerne med respekt for dét der var engang, men samtidig med blikket rettet mod fremtiden.

Vi ønsker, at gentænke og lade Furniture Station huse en nyskabende cocktail af både FORTID, NUTID og FREMTID: den historiske fortælling om Stolefabrikken og Stationen, udstilling af tegninger, fotos, prototyper, udtalelser fra ansatte, gamle FDB møbler såvel som ny-produktioner med mulighed for afholdelse af events som fx speak-ups, samtalesaloner, workshops og udstillinger med bl.a. fremtidens arkitekter og møbeldesignere, såvel som sociale pop-up events.